Hoodies zijn er in alle vormen en maten, kleuren en materialen. Alle hoodies zijn baggy van stijl, vooral rond de buikstreek en de borststreek. Er zijn echter verschillende stijlen van hoodies over de hele wereld, elke hoodie is een stijlvol en uniek ontworpen kledingstuk.

De hoodie die ooit werd gedragen, was meestal een zwarte of donkergrijze slobbertrui met een capuchon erop, dat was het ontwerp en de stijl van de hoodie. Een hoodie was zo ontworpen dat het in staat zou zijn om de oren van de persoon warmer te houden in de kou van het buitenleven. Tegenwoordig worden er verschillende ontwerpen van hoodies gedragen, die vaak opvallen door felle kleuren of ongebruikelijke ontwerpen.

De hoodie werd vroeger meestal gebruikt als rugtrui bij een T-shirt, vooral wanneer de trui zelf te warm was om op het bovenlichaam te plaatsen. Nu wordt de hoodie echter vaak gedragen als buitenkleding over een T-shirt, waar hij dan een kledingstuk wordt om te beschermen tegen de wind of de regen. Ook regenkleding wordt over een hoodie gedragen. Hoodies zijn nu een uitstekende trendy manier om 's avonds warmte te bieden en een outfit te verfraaien. Ze zijn ontworpen om over andere kledingstukken te worden gedragen; de meeste vallen in de jongerenmarkt waar stijl en comfort in de voorhoede van de mode staan.

Er is geen goede of foute leeftijd om een hoodie te dragen, zolang de persoon die hem draagt zich maar comfortabel voelt in het kledingstuk. Elke leeftijdsgroep kan hoodies dragen, hetzij een hoodie als hoofdbescherming of als modetrend. Hoodies worden gedragen door mensen van alle leeftijden, van baby's tot volwassenen.

Er is een breed scala aan hoodies beschikbaar. Er zijn kleuren voor tieners en kinderen, kleuren voor peuters en kleuren voor ouderen. Gewoon vanwege het brede scala van ontwerpen de hoodie komen in, kunnen mensen kiezen voor een hoodie die hun specifieke stijl of algemene eisen voldoet. Tegenwoordig zijn er Messenger bags die net als een hoodie over het hoofd worden gedragen, maar vaak zakken hebben voor het vervoer van mobiele telefoons of soortgelijke voorwerpen. Een aparte, grotere zak is een voordeel, maar mensen dragen de tas vaak met de zakken aan de buitenkant. Er zijn nu ontworpen horloges die er ook uitzien als een hoodie. Sommige worden gedragen als een belangrijk klassiek voorwerp, maar andere worden gedragen om modieus te zijn.

Ze worden meestal ontworpen voor activiteit, maar de laatste tijd dragen mensen ze ook als kleding. Dresscoolebra ontwerpen volgens heruitvinding, met gebruik van retro stijlen en het mengen van moderne stoffen met traditionele. Veel kledingontwerpers creëren nu nieuwe soorten hoodies. De ontwerpen variëren van traditionele geruite ontwerpen tot gaudyAnimal Kingdom.Wat de gelegenheid ook mag zijn, een hoodie zal altijd een statement maken en een boodschap overbrengen.