Zonnepanelen met micro omvormer

Het installeren van Zonnepanelen met micro omvormer op uw huis of bedrijf kan een geweldige manier zijn om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en uw energierekening op te schonen. Als u het liever zelf doet, lees dan ons artikel over hoe u zonnepanelen installeert op uw huis of bedrijf. Maar wat als u slechts een paar watt verlichting heeft? Of misschien bent u een klein bedrijf en hebt u niet de elektrische capaciteit om zelf zonnepanelen te installeren? Gelukkig zijn er veel manieren waarop zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd met behulp van een micro-omvormer.

Wat is een micro-omvormer?

Een micro-omvormer is een kleine, elektrische generator met een laag vermogen die kan worden gebruikt om uw panelen van stroom te voorzien, of andere apparaten zoals een fietslamp of lantaarn. De omvormer zet DC (gelijkstroom) elektriciteit om in hoogfrequente AC (wisselstroom) elektriciteit die kan worden gebruikt door uw apparatuur of andere apparaten. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, zet hij de constante stroom gelijkstroom om in hoogfrequente wisselstroom die door uw apparatuur of andere apparaten kan worden gebruikt. Een micro-omvormer kan op elk stopcontact worden aangesloten, in plaats van op een elektrisch paneel of een zonnepaneel, zodat ze vaak de beste vrienden van zonnepanelen zijn.

Hoe installeer je een zonnepaneel met een micro-omvormer?

Vervoer kan een grote koolstofvoetafdruk zijn, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de energie die u gebruikt afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Sommige draagbare verlichtingssystemen, bijvoorbeeld, gebruiken energie die wordt opgewekt door een zonnepaneel. We zullen deze energie “groene” energie noemen om ze te onderscheiden van de energie die afkomstig is van fossiele brandstoffen. De eenvoudigste manier om een zonnepaneel te installeren is met behulp van een montagesysteem voor zonne-energie. Hiermee wordt het paneel stevig aan een gebouw of andere constructie bevestigd, zodat u de panelen op elk moment van de dag of nacht kunt gebruiken. Zo kunt u tegen lage kosten hernieuwbare energie opwekken, terwijl u de koolstofuitstoot compenseert van verlichting en andere apparatuur die dezelfde energiebron gebruikt.

Hoe gebruik je een zonnepaneel met een micro-omvormer?

Nu we hebben besproken wat een micro-omvormer is, en hoe ze werken, laten we eens kijken hoe ze te gebruiken. Het eerste wat u moet begrijpen is dat zonnepanelen op twee verschillende manieren elektriciteit produceren. De spanning die door de panelen wordt geproduceerd, wordt gelijkstroom of DC genoemd. De panelen wekken ook hoogfrequente wisselstroom op, of HVAC, die wordt gebruikt door apparatuur zoals een koelkast of airconditioner om deze soepeler of efficiënter te laten werken. De beste manier om uw zonnepanelen op een micro-omvormer aan te sluiten, is met behulp van een omvormer. Deze zet gelijkstroom van de panelen om in de benodigde hoogfrequente wisselstroom voor uw apparaten en toestellen. Als u zonnepanelen op een dak installeert, kunt u een omvormerbox op het dak zelf gebruiken. Voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van zonne-energie sluit u al uw apparaten aan op dezelfde 120/240VAC stroombron. Als u zonnepanelen op een boot of een huis installeert, zult u waarschijnlijk 12V gelijkstroom gebruiken. Zoek naar een zonnepaneel dat genoeg vermogen produceert voor uw apparaten en toestellen met een constant wattage. U kunt uw panelen ook aansluiten op de accu van een voertuig om apparatuur van stroom te voorzien wanneer u de motor niet gebruikt.

De beste soorten zonnepanelen voor kleine bedrijven

Er zijn veel soorten zonnepanelen die gebruikt kunnen worden voor kleine bedrijven. Zonnepanelen met metalen frames zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor commerciële toepassingen, terwijl panelen met kunststof frames meer geschikt zijn voor residentiële omgevingen. Laten we eens kijken hoe elk type presteert. Zonnepanelen met kunststof frames: Deze panelen worden vaak “dual-thong” panelen genoemd, en ze zijn het meest voorkomende type dat wordt gebruikt op residentiële zonnestroomsystemen op daken. Ze zijn betaalbaar, gemakkelijk te installeren, en gaan lang mee door hun lage onderhoud. Deze panelen zijn echter niet ideaal voor kleine bedrijven vanwege het extra gewicht en de omvang van het frame. Zonnepanelen met metalen frames: Dit is het type paneel dat vaak wordt gebruikt op commerciële zonnesystemen. Het levert uitstekende prestaties en is licht van gewicht. Het is echter duurder dan de panelen met een kunststof frame. Zonnepanelen met een frame van glas of glasvezel: Dit zijn de panelen die populair zijn geworden op commerciële daken. Ze zijn mooi, krachtig en leveren veel zonne-energie voor een kleine investering.

Upgraden van uw energiesysteem met zonnepanelen

Een ideale situatie is wanneer u zonnepanelen kunt integreren met uw bestaande elektrische energiesysteem. In dit geval kunt u de daad bij het woord voegen en uw huidige energie-installatie upgraden met zonnepanelen. U kunt uw bestaande stroomsysteem op de panelen aansluiten om energie op te wekken. Of u kunt de panelen gebruiken om energie op te wekken en deze opslaan in een accu voor gebruik op een later tijdstip. De beste manier om dit te doen is met een omvormer. Een omvormer zet de hoogfrequente wisselstroom van de panelen om in de benodigde gelijkstroom voor uw apparaten en toestellen. De omvormer wordt meestal aangesloten op uw bestaande elektriciteitsnet.

Conclusie

Zonnepanelen drijven tegenwoordig meer apparaten aan dan ooit tevoren dankzij de vooruitgang in de paneeltechnologie en een algemene verbetering van het milieu. Hoewel het installeren van zonnepanelen eenvoudig is, is het belangrijk om te begrijpen wat de beste manieren zijn om de stroom van deze panelen te gebruiken.